Софиянски: Кърпенето на улиците не може да става през нощта

По технологични и финансови причини кърпенето на софийските улиците не може да става през нощта, заяви в петък пред журналисти кметът Стефан Софиянски в отговор на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Генерал Борисов препоръча ремонтите да се правят през нощта, каквато е европейската практика, за да не се усложнява пътната обстановка в столицата и да не се предизвикват задръствания.

Подготвен е писмен отговор до генерал Борисов, в който посочваме няколко причини, поради които не може да се работи през нощта, каза Софиянски. Като първа причина е посочено, че повечето от ремонтите са в жилищни квартали и ще се пречи на хората. През нощта температурите падат под 5 градуса и това ще влоши качеството на асфалтовото покритие. По кодекс на труда има лимити за нощен труд, които ще бъдат изчерпани много бързо, добави кметът.

Той обясни, че работата през нощта струва 2 пъти по-скъпо и цената на квадратен метър се увеличава със 70-80 процента.

В писмото си от предишния ден Бойко Борисов посочи още, че несъгласуването на ремонтните работи с КАТ води до натрупване на излишни и незаслужени негативи и за МВР, и за служителите на КАТ.

Споделяне

Още от България