Софиянски обмисля дали да води ССД-листата за евровота

Лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски все още не е решил дали той да води листата от петима кандидати на партията за евродепутати, в която той присъства, но местата не са подредени. Дилемата на бившия столичен кмет е, че “ако аз водя листата и бъда избран в Европейския парламент, влизам в много остър конфликт с прокуратурата, защото пак ще ми се иска имунитетът”, каза Софиянски на пресконференция в неделя.

Логично е с опита си в ЕП аз да водя листата, защото вече две години работя там, но контрапунктът е - той отива за имунитет, каза Софиянски.

Листата на ССД се очаква да бъде окончателно подредена до 20 април., като Софиянски отказа да коментира кой би могъл да водил листата на ССД за евродепутати, ако не е той.

“Това е въпрос на вътрешнополитическа стратегия”, заяви лидерът на партията.

Освен Софиянски в списъка на ССД от номинирани за Страсбург са Сашо Рангелов от Благоевград, който е съучредител на ССД, Ивайло Радославов от Варна, който работи в пристанищната администрация, Радослав Кацаров - председател на групата на общинските съветници на ССД в Столичния общински съвет и Георги Белчев – общински съветник и директор на Столичната библиотека.

Съюзът на свободните демократи се бори за един евродепутат на предстоящите избори като ще очаква подкрепа от малкия и средния бизнес, допълни Софиянски. Той посочи, че мотото на мажоритарната кампания на неговата партия ще е "Европейският съюз вкъщи", защото българинът иска да усети промяната от членството в ЕС и изравняването на стандарта на живот.

Споделяне

Още от България