Софиянски обяви Беронов за новия лидер на десницата

Софиянски обяви Беронов за новия лидер на десницата

След проведената среща в сряда между ръководството на ССД и лансирания от ДСБ, СДС и ДП десен кандидат за президент Неделчо Беронов, лидерът на партията Стефан Софиянски заяви, че ще подкрепи “категорично” неговата кандидатура.

“Очакваме той да бъде новия лидер на десница. Той прие тази отговорност и трябва да се справи”, заяви пред Mediapool Софиянски.

В неделя той заяви, че Беронов трябва да покаже, че е повече от “досегашните лидери на десницата” Петър Стоянов и Иван Костов, вместо “само да седи и да мрънка”.

Само три дни по-късно Беронов и ССД постигнаха съгласие за нуждата от предсрочни парламентарни избори след 1 януари 2007 г., за изработването на нова конституция, която да бъде приета от Велико народно събрание, както и да се работи за по-голяма самостоятелност на местното самоуправление.

“Възприехме общи тези и ще работим за тяхното осъществяване”, допълни Софиянски.

Неделчо Беронов съобщи за Mediapool, че му предстоят още две срещи – със Земеделския народен съюз на Стефан Личев и с ръководството на ВМРО. Срещата с земеделците ще е утре, но няма яснота още кога председателят на Конституционния съд ще се срещне с хората на Каракачанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България