Софиянски ще води нови преговори за концесиите за чистотата

Общинските съветници гласуваха кметът на столичната община в 10-дневен срок да инициира преговорите за промени на договорите по чистотата с фирмите "Волф 96", "Дитц" АД и "Чистота-София" АД.

Столичният общински съвет вече ще утвърждава договорите на фирмите за чистотата в София. За целта се формира екип от представители на общинската администрация. Той трябва не по-късно от 30 юни 2004 г. да постигне съгласие с фирмите за увеличаване обема на услугите при същото възнаграждение.

Кметът на София трябва да предложи нова, по-ефективна методика за контрол върху почистването на столицата. До 30 юни тази година СОС трябва да разгледа промени в нормативната уредба за задълженията на инвеститорите и предприемачите за опазване на чистотата около строителните обекти и за тяхното санкциониране при замърсяване.

Столичните общинари дадоха срок на Стефан Софиянски до 30 юни 2004 г. да предостави анализ на всички фирми, които почистват столицата, и да регламентира дейността им.

Бе решено да се организира дискусия, на която софиянци да направят предложения за по-доброто поддържане на чистотата в града.

Споделяне

Още от Бизнес