Софиянци вече може да се отказват от хартиени фактури за парно

Софиянци вече може да се отказват от хартиени фактури за парно

Клиентите на "Таплофикация София" от понеделник вече може да се откажат от ползването на хартиени фактури и да заявят получаването на електронни, съобщиха от общинското дружество. За да насърчи потребителите да предприемат тази полезна за околната среда стъпка, доставчикът ще раздава награди на принципа на томбола, но не се съобщава какви ще бъдат те, от кога и колко дълго ще се разиграват,

За да получават вече е-фактура, клиентите на "Топлофикация-София" трябва да изтеглят заявление от сайта на дружеството, да го попълнят и да го изпратят на мейл [email protected] Заявления се приемат и в деловодството на дружеството – кв. Борово, ул. „Ястребец” №23 или в касите на компанията, като клиентите трябва да имат предвид, че заявленията за физически и юридически лица са различни. На сайта на дружеството има допълнителна информация за процедурата, както и указания за попълването на заявленията. ще е възможно също така отказали се от хартиена фактура клиенти, да поискат отново да получават такива.

"Макар и малко закъснели се радваме да предложим тази възможност на клиентите си. Това е сериозно улеснение, както за бизнеса, така и за гражданите, защото сметката пристига веднага, намалява се рискът да бъде изгубена, документът се архивира лесно и при необходимост винаги ти е под ръка. Също толкова сериозни са и ползите за околната среда – спестяват се тонове хартия, запазваме дървета”, коментират от компанията.

Споделяне

Още от Бизнес