Софийска вода ще спира кранчето на 4 фирми-длъжници седмично

Всяка седмица "Софийска вода" ще подава искове в съда срещу 30 домакинства с неизплатен дълг и ще прекъсва водоподаването на четири фирми-длъжници. Това са клиенти, които въпреки предупредителните писма не са се свързали с дружеството, за да изплатят дълга си или да сключат споразумение за разсрочено плащане, информираха от концесионера.

Тази седмица ще бъдат посетени фирмите "Никола Пушкаров" в кв. Република, МТРС - "Строителна механизация" в кв. Илиянци, ОМЗ ЕООД в кв. Модерно предградие и Гара Подуяне - Разпределителна. Служители на "Софийска вода" ще им предложат различни възможности за изчистване на задълженията и при отказ да платят ще им бъде спряна водата.

В края на 2004 г. изтече гратисният период, в който стари сметки за вода можеха да се плащат без лихви, припомниха от дружеството. От началото на 2005 г. освен натрупания дълг некоректните клиенти ще трябва да плащат и наказателна лихва върху просрочените задължения Събирането на дълга е част от дългосрочната стратегия на дружеството за повишаване на доверието на клиентите.

Споделяне

Още от България