Софийската митрополия с нов отдел за милосърдие и благотворителност

Софийската митрополия с нов отдел за милосърдие и благотворителност

От септември започва работа новосъздаденият отдел "Милосърдие и благотворителност" към Софийската митрополия, който ще се води от принципа на православното разбиране за благотворителността и социалната дейност. Това съобщиха от митрополията.

Отделът ще работи под духовния надзор на ставрофорния иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийската епархия, и ще се ръководи от Теодор Атанасов - началник на кабинета на патриарх Неофит.

Основната мисия на новосъздадения отдел е за осъществяване на връзки между Софийската митрополия и държавни, общински и неправителствени институции, организации и съюзи, свързани със социалната, милосърдната и благотворителната дейност.

Отделът ще организира социалните и благотворителните инициативи в епархията и между отделните енории, ще ръководи и координира задачите по реализиране на социалната дейност на Софийската митрополия.

Епархийското ръководство на Софийската света митрополия се надява чрез новия отдел социалната и благотворителната дейност в епархията да бъде систематизирана, централизирана и подобрена.

Споделяне

Още от Общество