Неудобствата на новия дом

Софийската районна прокуратура ще е в центъра, част от архивът й - в "Овча купел"

Софийската районна прокуратура ще е в центъра, част от архивът й - в "Овча купел"

Софийската районна прокуратурата ще бъде разположена в сградата на т. нар. военно НДК, което се намира в центъра на София, но архивът на институцията ще бъде пратен в квартал "Овча купел", стана ясно в сряда от заседанието на Министерския съвет.

Правителството взе решение да прехвърли собствеността на сградата на военното НДК от Министерството на отбраната на Министерството на правосъдието. Там ще бъдат настанени наказателните съдии от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура. Приспособяването на сградата ще струва 9.6 милиона лева, които също бъдат прехвърлени от бюджета на военното министерство.

МС взе решение още да отнеме от регионалното министерство сградата на ГУСВ на бул. "Цар Борис III" и я предостави отново на Министерството на правосъдието. Там ще бъдат настанени съдиите от Гражданското отделение на районния съд.

Правосъдното министерство ще приеме и два имота на военните в кв. "Овча купел" 2. Те са с обща площ 363 кв. м и се намират на първия етаж на бл. 20 в квартала и ще бъдат използвани за съхранение на архива на Районната прокуратура на София.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?