Софийски екип със световна геймърска премиера по Троянската война

Софийски екип със световна геймърска премиера по Троянската война

Софийското студио на световната геймърска компания SEGA направи световната си премиера на пазара на компютърните игри с най-новото заглавие на Creative Assembly - Total War Saga: TROY™. С подкрепата на английското студио, софийският офис на "Криейтив Асембли" (Creative Assembly) е водещ в разработването на играта. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н., похвалиха се от компанията в сряда

Total War Saga: TROY™ е вдъхновена от епическата поема на Омир "Илиада". Действието проследява подвизите на едни от най-известните герои по време на късната бронзова епоха и по-конкретно събитията около Троянската война. Геймърите могат да участват в конфликта както от гръцка страна, така и от троянска

Това е първото самостоятелно заглавие на софийското студио след придобиването на компанията от "Криейтив Асембли" през 2017г.

В Troy играчите ще имат възможност да управляват съдбата на Егейската цивилизация, да решават съдбата на териториите от митичните висини на Олимп до знойните земи на Анатолия. В техни ръце е изборът дали да пресъздадат историята от Илиадата или да изковат своя собствена легенда. Играта проследява митовете и легендите в Омировия епос, опитвайки се да покаже реалните събития, които вероятно са ги вдъхновили.

За да бъде покорен легендарният град Троя обаче ще е необходимо много повече от сила, предупреждават създателите на играта.. Геймърите ще трябва умело да боравят с ресурсите в бартерната икономика, да усвоят особеностите на дипломацията, както и да заслужат благосклонността на боговете.

Споделяне

Още от Общество