Софийски следовател и четирима полицаи задържани с подкупи

Само в рамките на вчерашния ден, са задържани един следовател от Столичната следствена служба и четирима полицейски служители, всичките в моменти на взимане на подкуп, съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Следователят от Столичната следствена служба Стефан Стефанов е задържан с подкуп от 1500 долара, допълни директорът на НСБОП ген.Румен Миланов. Човекът, подал сигнал, има заведено дело при този следовател от 5 години, след специализирана полицейска акция през 1997 г., при която се установява, че изнудвания е измамил много хора с туристическата си фирма. През тези пет години обаче следователят Стефанов е изнудвал многократно човека под претекста, че може да спре делото. Специално по този случай главният секретар на МВР е изпратил справка до министъра на правосъдието, с настояване Висшият съдебен съвет да иска сваляне на имунитета на въпросния следовател.

Вчера са задържани и двама служители на РПУ-Сандански - инспекторът кап. Красимир Крумов и дознателя гл.сержант Николай Бухлев, с подкуп в размер на 500 евро. По сигнал на участник в пътно-транспортно произшествие, с подкуп е задържан и дознателят от пловдивската Пътна полиция гл.сержант Владимир Димитров. С подкуп от 300 лв. е задържан и кап.Петьо Ангелов, началник на отдел "Контрол на общоопасните средства" в РДВР - Хасково.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: