Софийският хотел "Хилтън" с нов директор

Кристоф Глазер

Столичният хотел "Хилтън София" има нов генерален директор, съобщиха от "Галакси инвестмънт груп", която през ноември 2015 г. придоби собствеността от компанията "Расасо анщалт" на бизнесмена Спас Русев.

Новият шеф на хотела е Кристоф Глазер, който има над 20-годишен опит в областта на хотелиерството. Той и управлявал хотела на веригата в Бон и заменя на поста в София Щефан Райтер, който след 4 години и половина в България поема откриването на "Хилтън Астана" в Казахстан.

Като шеф на "Хилтън Бон" Глазер постига откриването на два нови ресторанта и най-добрите резултати по отношение обслужването на гостите.

Роден в Южна Германия, Кристоф Глазер започва своята кариера в хотелиерството в хотел в Мюнхен, след което започва кариерата си в "Хилтън" като работи за хотели на веригата в Мюнхен, Цюрих и Сан Франциско, преди да поеме мениджърската позиция в "Хилтън Бон".

Той е любител на зимните спортове, както и на пътешествията.

"За мен е истинско удоволствие да се присъединя към екипа на "Хилтън София". Ще продължаваме да отстояваме репутацията на хотела като място, което предлага отлично качество и обслужване и като домакин на разнообразни събития и бизнес срещи", коментира в съобщението Глазер.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?