Софийският маратон блокира центъра на града

Сн. БГНЕС

Седем основни булеварда и някои други ключови за движението в центъра улици са затворени в неделя заради провеждащия се Софийски маратон. Променени са и маршрутите и някои от спирките на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 204, 505 и 604.

Маратонът започна в 10 часа от Националния стадион "Васил Левски", където и ще завърши около 16 ч.

Маршрутът му минава по булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Патриарх Евтимий", "Витоша", "Пенчо Славейков, "България", "Петко Каравелов", "Черни връх" и отново по "Евлоги и Христо Георгиеви".

Забранено е влизането по бул. "Витоша" в частта му между бул. "Патриарх Евтимий" и "Пенчо Славейков", както и по ул. "Генерал Гурко" пред стадиона.

Забранява се и влизането на автомобили по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Граф Игнатиев", по улица "Фритьоф Нансен", по бул. Пенчо Славейков" между бул. "Витоша" и бул. "България", бул. "Петко Каравелов" между бул. "България" и ул. "Бяла Черква", откъдето е забранено и движението между булевардите "Витоша" и "Арсеналски".

Тунелът при НДК в посока бул. "България" също е затворен.

Забранено е движението и по "Драган Цанков“ между ул. "Митрополит Кирил Видински" и булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Пейо Яворов".

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?