Софийският районен съд пусна от ареста Бисер Миланов-Петното

Софийският районен съд пусна от ареста Бисер Миланов-Петното

Софийският районен съд (СРС) промени мярката на известния провокатор Бисер Миланов-Петното от "Задържане под стража" в най-леката – "подписка". Това е станало по време на първото заседание по делото, по което той е обвинен, че заплашил с убийство протестираща, съобщиха от съда.

Решението на съда да освободи от ареста Петното е мотивирано с липса от опасност той да се укрие, както и с данни, че има три жени, чиято майка се намира в Испания. По тази причина съдия Станимир Миров приел, че "децата му имат нужда от финансова и морална подкрепа и отмени задържането под стража на Миланов".

Той обаче все още се намира в ареста, тъй като прокуратурата има право да протестира освобождаването му пред Софийския градски съд. Ако това не се случи или СГС потвърди промяната на мярката му, той ще излезе на свобода.

По делото срещу него прокуратурата твърди, че на 6 юли м.г. Петното заплашил с убийство Боряна Георгиева, заканвайки се, че "ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изсе*а във врата". До повдигане на обвинението му обаче се стигна повече от половин година по-късно, след като Миланов бе задържан показно от барети пред сградата на Народното събрание. Арестът му бе предизвикан от репортаж на бТВ, в който многократно задържаният за провокации по протести Миланов заплашва екип на телевизията и отнема от оператор часовника му.

Името на Бисер Миланов доби особена популярност покрай антиправителствените протести, провокирани от скандалното назначаване на медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни м.г. Заедно със сподвижниците си той неколкократно прави опити да се вклини сред протестиращите, но всеки път биваше задържан от полицията като провокатор.

Петното не пропуска възможност да се изявява публично, като заедно с дясната си ръка Йордан Бонев редовно посещаваха всякакви инициативи на правителството и парламента за гражданско участие в различни реформи, дебати и изработване на предложения за законопроекти. Репутацията му очевидно не притеснява и самия премиер Пламен Орешарски, който неотдавна безпроблемно го прие на среща в Министерския съвет заедно с други граждани.

Покрай акциите си на протестите Миланов бе заснет и в дружески разговор с бившия шеф на проправителствената ТВ7 Николай Бареков, който в момента шества в публичното пространство като кандидат-политик и лидер на телевизионното предаване, прераснало в партията "България без цензура".

Споделяне

Още по темата

Още от България