Соломон Паси: Да лобираме пред Хилари Клинтън за поръчка за реновация на МИ-16 за 1 млрд. долара

България трябва да се възползва от предстоящата визита на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, за да лобира да получи поръчката за реновация на руските самолети МИ-16, заяви в Кърджали президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси, цитиран от БТА.

Според него поръчката за 1 млрд. долара е една от големите цели, които страната ни може да преследва в момента. В търга за реновация на руските самолети МИ-16, обявен от централата на НАТО, България се конкурира с Чехия чрез две американски фирми, с които двете страни са в консорциуми. Тези самолети могат да бъдат реновирани и използвани от нашите военни сили, коментира Соломон Паси, който е на посещение в града край Арда, за да даде началото на "Месец на Америка в Кърджали".

Според изявление на външния министър Николай Младенов, направено по-рано в сряда, по време на визитата на Клинтън ще бъдат обсъдени съвместните действия на България и на САЩ в Близкия изток. Държавният секретар на САЩ пристига в София на 5 февруари. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?