Соломон Паси отказа на Меглена Кунева номинация за кмет на София

Соломон Паси, сн. БГНЕС

Бившият външен министър Соломон Паси в кабинета на НДСВ се отказа от участие в битката за кмет на София. В Туитър той официално благодари на лидерката на ДБГ Меглена Кунева за номинацията му. Отказът си обяснява с нуждата от единство вдясно. Оттеглянето на Паси идва дни, след като от ДСБ обявиха, че техният кандидат за кмет на столицата ще е Вили Лилков.

"Благодаря на Меглена Кунева да номинацията ми за кмет на София. Сега е належащо единството вдясно. Поради което се оттеглям от надпреварата", пише Паси в Туитър.

Номинацията на Паси не се хареса на хората на Радан Кънев, още когато от ДБГ я направиха преди месец. Тогава зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов изрази мнение, че не се търсел човек за работата, а работа за човека.

Това изказване по-късно стана повод съпругата на Соломон Паси – Гергана, която също бе министър от квотата на НДСВ, да "оттегли" номинацията му. Позицията си по въпроса тя сподели във Фейсбук: "В нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?