"Сони" пуска 3D телевизорите си през юни, в остра надпревара със "Самсунг"

"Сони" пуска  3D телевизорите си през юни, в остра надпревара със "Самсунг"
 "Сони" (Sony Corp) ще пусне през юни 3D телевизори, навлизайки във все по- конкурентен пазар, обещаващ новата генерация телевизори да са следващият горещ продукт в електронната индустрия, предаде Ройтрес.

Компанията очаква 3D моделите да достигнат 10 процента от общото количество 25 милиона LCD телевизори, които да продаде през следващата финансова година, започваща през април.

Главният изпълнителен директор на "Сони" Хауърд Стрингер възлага големи надежди на насочването към 3D, което ще даде отражение върху бизнеса на компанията с телевизори, дигитални камери, Blu-ray DVD плейъри и видеоигри.

"Сони" е огромен конкурент на "Самсунг" (Samsung) заради водещата си роля в игрите. Най-вероятно запалените фенове на електронните игри ще са първите, които ще си закупят 3D телевизори, коментира Алекс Оа, анализатор в "Хануа секюритис" в Сеул.

Според него "Сони" ще получи предимство в бизнеса с видеоигри, съдържание и филми, докато "Самсунг" и LG ще останат фокусирани в хардуерни продукти.

Производителят на конзолата PlayStation 3 планира да пусне софтуер за 3D игри през юни, когато ще излезе и 3D телевизорът на компанията.

Миналия месец "Самсунг" започна предлагане на 3D телевизори в Южна Корея и обяви, че този месец ще стартира продажбата им в световен мащаб с цел да продаде най-малко 2 милиона такива телевизори през тази година.

"Панасоник" (Panasonic Corp.), която е четвъртият по големина производител на плоскоекранни телевизори след "Самсунг", LG и "Сони", в сряда пуска 3D -модела си в САЩ.

В същото време анализатори отбелязват, че едва ли ще има наплив за 3D телевизори, при положение, че много хора съвсем скоро са си закупили HD модел.

"Сони" ще започне продажбата на 3D телевизори в Япония на 10 юни, като почти по същото време планира пускането им на останалите пазари.

Очакванията са телевизорът с 46-инчов екран да струва 3 875 долара -цена, в която се включват и два чифта 3D очила.

След като новината бе съобщена в понеделник в Токио, акциите на компанията отбелязаха ново повишение на борсата.

"Сони" влезе във възходящ тренд през последните седмици, след отчетената за периода октомври – декември печалба в продажбата на телевизори, която е първа за компанията от две години насам. Това събуди надеждите, че новата финансова година на "Сони", започваща от април, може да е първата, приключваща с печалба, от седем години насам.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?