СОС рекордьор по взети решения

Столичният общински съвет (СОС) е взел 3 735 решения по време на своя мандат, съобщи председателят му Владимир Кисьов в четвъртък по време на последното заседание на градския парламент в този състав. По думите му в това отношение СОС е рекордьор сред всички местни съвети в страната.

За четирите години са проведени 119 заседания, на които са гласувани 120 замени на общински терени за апартаменти. В тази статистика не влизат замените от типа “парцел за парцел”, прекратяване на съсобственост чрез замяна и други подобни. Пълната информация за разпоредителните сделки на общината ще бъде оповестена публично след седмица.

Според Кисьов този общински съвет е направил “в пъти” по-малко замени, отколкото в предни мандати, а и в други местни съвети в страната.

Същевременно започна събирането на подписи сред общинарите за провеждане на извънредна сесия на градския парламент за кризата в образованието. До този момент са събрани 25 подписа, инициативата е на ССД.

Владимир Кисьов обясни, че все още не се е запознал с предложението и ако има формулирано проекторешение, ще свика извънредната сесия. Той изказа нежеланието си градският парламент да се превръща в предизборна говорилня за популистки изказвания.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?