Сотир Цацаров и Ясен Тодоров ще бъдат отново студенти

Ясен Тодоров и Сотир Цацаров, сн. БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров е записал магистратура "Национална сигурност и отбрана" във Военната академия, съобщи в. "Капитал", позовавайки се на свои източници. А Ясен Тодоров - член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и председател на етичната комисия към прокурорската колегия, който се смята за близък до Цацаров е влязъл платено обучение в магистратурата "Спортна журналистика" във Факултета за журналистика и масови комуникации на Софийския университет.

От програмата на специалността, която Цацаров е записал, се разбира, че ще трябва да положи изпити по задължителните дисциплини "Национална и международна сигурност", "Организация на основните формирования от сектора за сигурност и отбрана", "Стратегическо лидерство", "Система за национална сигурност и управление при кризи", "Основи на военната стратегия" и "Мениджмънт на отбраната и въоръжените сили".

Той ще трябва да покрие и избираеми дисциплини, сред които "Русия и глобалната сигурност", "Китай през XXI век", "Теория и практика на социалното управление", "Връзки с обществеността" или "Водене на преговори".

Сред факултативните дисциплини, които главният прокурор може да избере, е и "Операции, различни от война".

Ясен Тодоров от своя страна ще полага изпити по история на българската журналистика, мениджмънт на спортни събития, а освен това ще има практика в телевизия. В последните си телевизионни изяви Тодоров се изказва повече за проблемите на футболния клуб ЦСКА, отколкото за тези на съдебната власт. 

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?