Сотир Цацаров поиска ВСС да уволни шефа на специализираната прокуратура

Светлозар Костов

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение ръководит6елят на специализираната прокуратура Светлозар Костов да бъде уволнен, съобщиха от държавното обвинение в понеделник.

Искането е направено от шефката на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова по повод извършена проверка по случая с отложеното изтърпяване на ефективно наказание от лидера на агитката на ЦСКА Росен Петров-Животното.

Както стана ясно преди десетина дни, Костов е решил да отложи изпълнението на присъда заради заболяване на осъдения. Животното обаче бе арестуван в Несебър по подозрения, че е бил сред най-активните участници в нахлуването на "червени" фенове в зоналния съвет на БФС на Националния стадион "Васил Левски".

Росен Петров бе осъден на 5 години и 2 месеца затвор като член на групата за разпространение на наркотици на Златомир Иванов-Баретата, както и за шофиране в пияно състояние. Той обаче бе вкаран в затвора едва на 13 август заради решението на Светлозар Костов да отложи изтърпяването на наказанието му.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?