Сотир Цацаров поиска ВСС да уволни шефа на специализираната прокуратура

Светлозар Костов

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение ръководит6елят на специализираната прокуратура Светлозар Костов да бъде уволнен, съобщиха от държавното обвинение в понеделник.

Искането е направено от шефката на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова по повод извършена проверка по случая с отложеното изтърпяване на ефективно наказание от лидера на агитката на ЦСКА Росен Петров-Животното.

Както стана ясно преди десетина дни, Костов е решил да отложи изпълнението на присъда заради заболяване на осъдения. Животното обаче бе арестуван в Несебър по подозрения, че е бил сред най-активните участници в нахлуването на "червени" фенове в зоналния съвет на БФС на Националния стадион "Васил Левски".

Росен Петров бе осъден на 5 години и 2 месеца затвор като член на групата за разпространение на наркотици на Златомир Иванов-Баретата, както и за шофиране в пияно състояние. Той обаче бе вкаран в затвора едва на 13 август заради решението на Светлозар Костов да отложи изтърпяването на наказанието му.

Споделяне

Още по темата

Още от България