Социалисти, комунисти и роми се явяват заедно на изборите за ЕП

Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев подписа във вторник договора за създаване на Коалиция за България за участие в изборите за Европейския парламент (ЕП).

В коалицията влизат БСП, партия "Български социалдемократи" на Георги Анастасов, Движение за социален хуманизъм на Александър Радославов, Земеделския съюз "Александър Стамболийски" на Спас Панчев, партия "Рома" на Тома Томов, Комунистическата партия на България на Александър Паунов и Патриотичната партия "Нова зора" на Минчо Минчев.

Станишев заяви, че очаква Коалиция за България да се яви в този формат и на изборите за национален парламент.

"Днес страната се нуждае от стабилно и предсказуемо управление, което е компетентно, интелигентно и знае как да решава постоянно възникващите нови проблеми", посочи премиерът.

По думите му Коалиция за България обединява много широк спектър на лявото политическо пространство и коалицията се основава на споделени ценности.

"Това, че продължаваме с тази коалиция показва, че ние сме добри и коректни партньори помежду си. Стараем се да обединим всички фактори в лявото пространство, които имат своя авторитет, да се явим единни. Сигурен съм, че това ще бъде подхода ни и за изборите за национален парламент", каза още лидерът на БСП.

Той посочи, че на миналите избори за ЕП левицата се е явила в няколко листи, което е разпиляло гласовете. "Това не бива да се повтаря", добави Станишев.

Споделяне

Още от България