Социалисти ядосани на Първанов за “приятелския огън”

Представители на БСП са разочаровани, някои дори и “бесни”, от твърденията на бившия си лидер и настоящ президент Георги Първанов, че скандалът “Гоце” е “приятелски огън от партийна централа” и “активно мероприятие” срещу него. Това беше “показна PR-акция”, заявиха пред Mediapool представители на “Позитано” 20, пожелали анонимност, тъй като темата е деликатна и не бива да се видимост на някакъв конфликт между БСП и президента.

Според тях обаче изявленията на Първанов са “непремерена изява и в ущърб на БСП”, което пък косвено помага на Бойко Борисов и ГЕРБ.

“Не може в навечерието на предизборната кампания, която се очаква да е доста оспорвана, акцентът отново да се измества, като този път е в посока кой какъв агент на Държавна сигурност е бил – добър или лош”, каза представител на БСП.

По думите му същото станало и преди изборите за евродепутати, когато “фокусът на общественото внимание” бе насочен към Румен Овчаров, вече бивш министър на икономиката и енергетиката и бивш зам.-председател на БСП.

Според някои Първанов, който събра само журналисти, отразявали събитията около медиците в Либия, се “държал в стил Джордж Буш“ и целта му била само “да повиши спадналия си рейтинг”.

“До известна степен той се самозабрави с тази показна изява - защо, на кого е нужна тя?”, попита ляв депутат. По мнението му Първанов тествал “общественото настроение” и след това щял да опита да наложи становището си “за това кои са добрите и лошите агенти на бившата ДС”.

В неделя в резиденция Евксиноград бившият лидер на БСП заяви: “Сега ще изгърмят и други. За част от тях има по две-три формални листчета и така стигаме до основния извод – някой разбра ли кои са доносниците в България. Не беше ли това целта на мероприятието? Доносниците бяха успешно прикрити”.

“За сметка на това обаче бяха набедени и ще бъдат набеждавани хора, които са работили за държавата”, каза още той.

“Първанов не трябваше да занимава обществеността само със себе си, а като държавен глава да коментира последните наводнения, изобщо да говори за проблемите в държавата”, допълни представител на левицата.

Според него целта на президента е да излезе “чист” от кашата, а негативите да бъдат хвърлени на соцпартията, която така или иначе си има достатъчно проблеми.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?