Социалистите със задача да спрат ГЕРБ заради страшната бедност

Социалистите със задача да спрат ГЕРБ заради страшната бедност

Социалистите трябва да спрат ГЕРБ - заради България и българите. Днес най-страшното от всичко е бедността. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев  на събора на левицата в местността Копривките край Пловдив в неделя, на която бе отбелязана 68-та година от деветосептемврийското въстание  и 120 години организирано социалистическо движение в Пловдив. Близо 5000 социалисти от цялата страна почетоха паметта на загиналите в антифашистката борба.

"Имаме едно управление, което е самохвално, което ни внушава всеки ден колко прекрасно живеят българите. Това не отговаря на действителността. Много пъти социолозите са били заблуждавани. Важното е какво мислят българите. Аз и моите колеги от парламентарната група и от местните ни структури постоянно разговаряме с българските граждани, чуваме техния глас и се опитваме да отговорим на техните очаквания. Затова, наред с показването на същността на това управление, което е арогантно, ояло се, ние искаме да покажем, че е възможен различен модел на управление", посочи червеният лидер.

Станишев предупреди, че битката с ГЕРБ няма да е лека, защото срещу БСП ще се излеят лъжи и черна пропаганда, ще се подготвя  купуване и фалшифициране на вота. "Ние обаче няма да мълчим, няма да се уплашим”, нахъса симпатизантите си Станишев. Той отново коментира като предизборно залъгване и изсипване на обещания изявленията на различни представители на кабинета на ГЕРБ за повишаване на догодите пред следващата изборна година. Според него в момента България се управлява чрез натиск, монополизъм и олигархични кръгове.

На фона на тези идавления соцлидерът обясни целите на БСП, които са "икономиката да се развива, за да се откриват работни места, а хората да имат добри доходи, за да отглеждат спокойно децата си, да лекуват близките си, а възрастните да живеят достойно”.

В словото си по повод честването на 9 септември 1944 г. Станишев нарече тази дата историческа, защото с нея България престава да бъде сателит на фашистка Германия и запазва честта и територията си "благодарение на антифашистите, партизаните, ятаците и войниците, които участват във военните действия от септември 1944-а до май 1945-а. Той защити постиженията на Българската комунистическа партия след това  като индустриализацията, модернизирането на селското стопанство, безплатното здравеопазване и образование, гарантираната социална защита на българските граждани.

По думите му порочната реализация на прехода след 1989-та година е разрушила тези неща.

Споделяне

Още от България