Социалистите във Видин наказаха петима свои

Общинският съвет (ОбС) на БСП във Видин свали политическото си доверие от петима членове на партията, номинирани за участие в местните избори от други политически партии и коалиции. Това съобщи в понеделник Пламен Трифонов, председател на червения съвет и кандидат за кмет на града.

Като мотив за взетото решение е нарушението на партийния устав и правилата и критериите на БСП за местните избори. Заради това ОбС снема политическото си доверие от Марин Тодоров Маринов - кандидат за кмет на Видин. Всъщност той е един от т.нар двойни кандидати на левицата. Снема се и доверието от Вергил Цветков Маринов - кандидат за общински съветник, както и от трима други социалисти, които се кандидатират за кметове на кметства във Видинско.

Петимата не се приемат като представители на БСП и коалиция в предстоящите местни избори, обясни общинският лидер на червените във Видин.

По същото време в Пловдив социалистите представиха кандидатите си за кметове на 17 от общо 18-те пловдивски общини без Пловдив - град. В пет от тях - Родопи, Марица, Брезово, Хисар и Садово, социалистите подкрепят досегашните си кметове, които бяха определени като много успешни.

В Лъки и Първомай се издигат кандидатурите на кметове, участвали в управлението на общините в предишни мандати. В останалите 10 общини кандидатите са нови лица, но всички са участвали в местната власт.

Във всичките 17 общини БСП ще участва в изборите за общински съветници с пълни листи.

Споделяне

Още от Местни избори 2007