Социално слаби ще получат пакети с храна за празниците

Хора в неравностойно положение, които сега ползват услугите на обществените трапезарии, ще получат пакети с храна за празниците, осигурени от няколко търговски вериги, съобщи във вторник премиерът Марин Райков.

 

“Лансирах инициатива, която нарекох условно солидарност, и имаше за цел да се обърнем към нуждите на най-уязвимите. Немалка част от големите търговски вериги откликнаха на моя призив за подпомагане на социално слабите в България. Те предоставиха съществени дарения, приготвиха пакети суха храна с достатъчно дълъг срок на годност. Очаква се до края на работния ден тези хора, регистрирани в обществени трапезарии, да получат своите допълнителни пакети храна за празниците“, заяви той.

 

От социалното министерство уточниха, че пакетите съдържат козунак, захар, олио, брашно, макарони, консерви и боб и са осигурени от веригите “Фантастико”, “Метро”, „Кауфланд, “ЦБА”, „Карфур”, “Била”, „Т-маркет” и “Лидъл”,

 

119 обществени трапезарии днес раздават еднократно пакетирана храна.

 

16 обществени трапезарии ще осигуряват топла храна за най-нуждаещите се през почивните дни от 1 до 6 май. Общините, в които ще бъде осигурен обяд за бедните, са Банско, Завет, Исперих, Лозница, Алфатар, Рудозем, Ямбол, Ардино, Варна, Велико Търново, Кърджали, Силистра, София, Казанлък и Хасково.

 

По празниците няма да работят трапезариите в Шабла, Тутракан, Девин и трапезариите на БЧК в Пловдив и Бургас.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?