Спад на акциите на Google предизвика срив на нюйоркската фондова борса

Спад на акциите на Google предизвика срив на нюйоркската фондова борса

Спад на акциите на интернет гиганта Google с 8% в края на работния ден в четвъртък предизвика срив на няколко индекса на нюйоркската фондова борса, съобщи Асошиейтед прес.

 

Всичко бе предизвикано от преждевременното публикуване на доклад за слаби приходи на компанията, след което от Google обвиниха печатната фирма "Ар Ар Донъли", че е отговорна за намаление на печалбите им с 20% в сравнение със същия период на миналата година.

 

Акциите се търгуваха за $754, но след появата на доклада, оказал се чернова, те се сринаха до $676. Тогава Google спря търговията за два часа и половина при стойност $687.

 

След като търговията беше възобновена, акциите на Google леко се покачиха, но все пак завършиха деня със спад от 8% или 60.49 долара, достигайки 695 долара.

Падането на акциите на Google доведе до понижение с 1% на индекса на високотехнологичните дружества NASDAQ. Други индекси приключиха деня с по-малки загуби. NASDAQ спадна с 31 пункта до 3.073. Промишленият индекс Dow Jones се понижи с 8 пункта до 13.549, а индексът Standard & Poor’s 500 намаля с 4 пункта до 1457.

Споделяне

Още от Бизнес