Спада популярността на управляващите в Гърция социалисти

Днешната гръцка преса коментира публикуваните резулати от социолгически проучвани, които сочат силен спад в подкрепата за лявото правтелство на Пасок.

Според в. Хора социологическите проучвания, както и влиятелни членове на правителството и на социалистическата партия ПАСОК, предупреждават премиера Костас Симитис за предстоящо тежко поражение и го приканват възможно най-бързо да се оттегли от властта.

Прогнозата се основава на проучвания на социологическите агенции Алко и Ем-Ер-Бе, които една след друга предричат загуба на ПАСОК от опозиционната партия Нова демокрация с разлика от 8,5 на сто, ако сега има избори в страната.

Според в. Врадини анкетите били знак, че ПАСОК се намира на една крачка от поражението.

Естия смята, че Нова демокрация ще спечели с голяма преднина следващите избори и ще си осигури парламентарно мнозинство.

Авриани твърди, че премиерът Костас Симитис обмислял радикална реорганизация на кабинета след изборите за местни органи на властта през октомври.

В. Елефтеротипия пише, че след като прокара закона за пенсионното осигуряване, данъчната реформа е следващата цел на правителството. Според вестника с тази реформа кабинетът искал да промени в своя полза политическия климат в страната. Тя предвиждала драстично увеличаване на необлагаемия доход, намаляване на лихвите върху жилищните заеми и на данъка върху лихвите по депозитите.

По БТА

Още от Балкани

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: