Спас от Кочериново отива на съд за измами със самолетни билети

Спас от Кочериново отива на съд за измами със самолетни билети

Станалият национално известен Спас Василев от Кочериново е предаден на съд за измами при продажба на самолетни билети. Спас бе арестуван по подозрение, че чрез фалшивата си самоличност във Фейсбук е успял да измами десетки свои "приятели" в социалната межа.

Схемата излезе наяве през миналата есен, когато се разбра, че множество граждани са подали сигнал, че са измамени от човек, представящ себе си за Александър Николов. Легендата на фалшивата самоличност на Спас включва това, че той работи за френските авиолинии и живее във Франция.

Софийската районна прокуратурата съобщи, че предава Василев на съд за два случая на измама при продажба на самолетни билети. Първият е за това, че Спас е измамил бившата си учителка по френски и служителя на "Първа инвестиционна банка" Иван Ралчев.

Бившата учителка живеела през 2011 г. в Гренобъл, Франция, но поддържала контакти с бивши ученици, включително и с Василев. Той ѝ разказвал, че изкарал шестмесечен стаж на летището в Женева и работел на Аерогара София. На 20 ноември 2011 г. се свързал по "Скайп" с учителката и ѝ казал, че има оферта на "Air France" за самолетни билети на атрактивни цени по направление Лион-София–Лион без предварително фиксирани дати и на стойност 129 евро за билет.

Жената била заинтригувана и решила да се възползва от предложението на Спас. Тя си поръчала пет билета за 765 евро. Той изпратил по електронната поща номерата на билети, които действително били издадени от "Air France", но били вече използвани от други пътници през 2010 г.

В началото на 2012 г. Спас Василев измамил и служителя на „Първа инвестиционна банка“ Иван Ралчев с 490 лева. Двамата се познавали и пострадалият споделил на Василев, че си търси самолетни билети. Спас от Кочериново обяснил, че може да му осигури пакет от десет билета до дестинации в Европа по избор срещу 500 лева. Ралчев превел предварително 90 лева на Василев, а след това още 100 лева, като сумите били за предварителни резервации.

През есента Ралчев решил да пътува за Дюселдорф и се свързал с Василев, като поискал четири самолетни билета за тази дестинация. Обвиняемият му обяснил, че за да може да се възползва от пакета билети, следвало да преведе останалите 300 лева и Ралчев му ги превел, но така и не получил потвърждение за резервацията, а опитите да се свърже с Василев вече били неуспешни.

Прокуратурата съобщава, че срещу Спас се водят още две дела за измами, а той остава в ареста.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?