Спасени са миньорите от наводнената китайска мина

Спасени са миньорите от наводнената китайска мина

Китайските спасители са успели да изведат на повърхността 29-ата, които бяха блокирани в наводнена мина в Китай, съобщи Франс прес в понеделник. Инцидентът стана ден по-рано в каменовъглена шахта на предприятието “Батан“ в югозападната провинция Съчуан. Тогава държавната информационна агенция Синхуа съобщи, че във воден капан са 28 души, но в последствие се оказало, че са с човек повече.

След изпомпването на водата в шахтата миньорите са спасени. Ти излезли на повърхността без дрехи и обувки, тъй като в наводнената шахта така им било по-лесно да се придвижват.

В момента на аварията, под земята се е провеждала реконструкция, тъй като ръководството на мината смятало да увеличи добива от 50 до 60 хил. т въглища годишно. Агенцията посочва, че “Батан“ е малко предприятие, което работи напълно легално, което е рядкост за малките китайски мини

Минният сектор в Китай е смятан за най-опасният в цял свят, отбелязва от своя страна ИТАР-ТАСС. Хиляди миньори загиват всяка година в страната при аварии.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?