"Спаси София" призова да се гласува за кандидати на "Демократична България"

"Спаси София" призова да се гласува за кандидати на "Демократична България"

Неправителствената организация "Спаси София" призова сподвижниците си да гласуват за кандидати на "Демократична България" на предстоящите предсрочни избори. Организацията не става част от коалицията, макар че ѝ е било предложено да излъчи номинации за депутати.

Бонев призовава поддръжниците си да гласуват преференциално за конкретни кандидати в столичните листи на "Демократична България". Той изброява имената на съпредседателите на "Зелено движение" Владислав Панев и Борислав Сандов, на Димитър Димитров, Д-р Александър Симидчиев, Тома Белев, Петър Славов, Илина Мутафчиева, адв. Иван Велов и Елисавета Белобрадова (по-известна като Letiashtata Kozzila Erato).

"Работата ни за София е нашата страст. Убедени сме, че всеки трябва да решава проблемите, за които е най-подготвен и най-полезен за обществото", пише в съобщението им.

От "Спаси София", станала известна със силно критичното си отношение към управлението на столицата, заявяват, че от години се борят за подобряване на ситуацията в града заедно с представителите на "Демократична България".

"Подкрепяме тези кандидати с убеждението, че само качественото обединение не на гласове, а на хората, с техните знания, капацитет, усилия и енергия може да изведе София и България на правия път. Едно нещо е да се премахне тази корумпирана, нагла и неспособна власт, съвсем друго е да се докаже качествено ново и различно управление. Битката за България вече се води, а битката за София тепърва предстои! И двете изискват обединение, с което всички заедно ще победим!", пишат от "Спаси София".

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?