Спасителите изваждат оцелели от руините в Индонезия, но броят на жертвите расте

Кадър от разрушенията в Индонезия.

Спасителите изваждат от руините в Индонезия все повече оцелели, но броят на жертвите на мощното земетресение продължава да нараства и според някои източници вече са 142 души. 

Мъж беше изваден изпод развалините на джамия дни след като тя бе разрушена от земетресението с магнитуд 6.9, разлюляло индонезийския остров Ломбок.
 
"Слава Богу, някой бе спасен от рухналата джамия. Да се надяваме, че ще бъдат спасени още хора", написа в Туитър говорител на Националната агенция за реакция при бедствия и аварии.
 
На видеозапис, публикуван от говорителя, се вижда мъж с роба и мюсюлманска шапчица да плаче, докато спасители му помагат да ходи, след като е бил изваден от руините.
 
По официални данни жертвите на земетресението в неделя са 98, но представител на местните власти заяви пред телевизионния канал "Метро", че са загинали 142 души, съобщи ДПА. 
 
Откакто вчера в спасителната операция се е включил багер, изпод развалините на джамията са извадени три тела, съобщи "Метро". По думите на говорителя на агенцията в момента на труса в храма в селището Танджун е имало доста молещи се. 
 
Мухамад Маруф, един от участвалите във вечерна молитва, заяви, че когато земята се разлюляла, той успял да избяга от рухващата сграда заедно с още шест души.
 
Двеста трийсет и шест души са ранени при земетресението, а над 20 000 са принудени да напуснат домовете си, които или са понесли материални щети, или са били разрушени. 
 
Броят на жертвите се очаква да се увеличи, защото спасителите продължават да достигат до нови и нови райони.
 
Земетресението стана точно седмица след като малко по-слаб трус предизвика гибелта на 20 души на о-в Ломбок, популярна туристическа дестинация.
 
Индонезия е разположена в така наречения Огнен пръстен, зона, известна с чести вулканични изригвания и земетресения.
 
Жена е била извадена жива от развалините на рухнало магазинче на о-в Ломбок, предаде Ройтерс. 
 
В момента на земетресението 23-годишната Надя Реванале е пазарувала. 
 
Съседи чули викове за помощ, идващи изпод развалините, и подали сигнал на спасителите, на които отнело четири часа да я извадят.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?