Спектакли, шоу и развлечения в Европейския ден на езиците

Спектакли, рецитали и викторини на различни езици ще има в Европейския ден на езиците - на 26 септември, неделя, от 11.00 ч. пред Народния театър "Иван Вазов".

За доброто настроение на посетителите ще се грижи актрисата Мая Бежанска. За проявата се обединяват 10 европейски културни институции, съобщиха организаторите в петък.

Празникът ще бъде открит от Петя Евтимова - зам.-министър на образованието, младежта и науката, Тони Бъкби - председател за 2010 г. на българската EUNIC -мрежа на културните центрове на страните от ЕС, и директор на Британския съвет в България, и Паулиана Новакова - директор на програма "Христо Ботев" на БНР, което е медиен партньор на събитието.

Ще участват Австрийското посолство, Британският съвет, Чешкият културен център, Френският институт, Гьоте институт, Унгарският културен институт, Институт "Сервантес", Образователният отдел при посолството на Испания, Италианският културен институт и Руският културно-информационен център - партньор на проявата.

Европа е богата на езици - само европейските са повече от 200, а към тях се добавят и още много езици - на европейските граждани, чиито корени са от други континенти. Европейският ден на езиците се чества от 2001 г. след успешното организиране на

Европейската година на езиците. Съветът на министрите при Съвета на Европа прие решение на този ден всяка година да се отбелязва и да се насърчава многоезичието в Европа, припомнят организаторите.

Споделяне

Още от