“Спектрум нет“ планира нови придобивания

Компанията “Спектрум Нет“, която наскоро обяви придобиването на “Орбител“ съобщи в понеделник, че планира нови покупки за окрупняване на бизнеса си и за целта издава емисия обезпечени облигации при условията на частно предлагане с обща номинална стойност 4,25 млн. евро и срок на падежа пет години.

Емисията ще бъде регистрирана за търговия на Българска фондова борса до средата на 2010 г. Броят на книжата е 4250, номиналната стойност на една облигация е 1000 евро. Банката довереник на облигационерите е „Алианц Банк България” АД, а водещ мениджър по сделката е инвестиционният посредник „Булброкърс” ЕАД.

“Успешното записване на емисията е ясен знак за нас, че започналата с придобиването на „Орбител” консолидация на телеком пазара се подкрепя от инвеститорите. Разполагаме с ресурс да продължим придобиванията в бранша, като постепенно окрупним българския алтернативен телеком пазар”, коментира Теодор Захов, изпълнителен директор на “Спектрум Нет“.

От компанията допълниха още, че очакват сделката за придобиването на “Орбител“ да бъде окончателно финализирана в началото на 2010 г. Тя подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Цел и очакван резултат на интеграционния процес между двете компании през 2010 г. са приходи от над 20 млн. евро и постигане на печалба в размер на 5 млн. евро.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес