Спешна помощ: Линейки не превозват зелки, а биологични отпадъци

Линейки на спешна помощ не превозват зелки, а биологични отпадъци. Това уточнение направи столичната Спешна помощ по повод публикации в социалните мрежи със снимки, които оставят впечатлението, че линейките се ползват като товарни автомобили за зарзават.

"Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощ - София, която превозва биологични отпадъци!", заявиха от Спешна помощ пред БНТ.

"Линейката е заснета тази сутрин на път за екарисажа на Александровска болница. На една от малките снимки ясно се вижда знака за биологичен отпадък. Линейката е оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт", се казва още в съобщението.

"Инсинуации в извънредно тежката ситуация, в която се намира Спешна помощ и цялата здравна система, са меко казано нередни!", заявяват от Спешна помощ.

Изявлението дойде заради набиращ популярност във Фейсбук колаж със снимки от линейка, на eдна от които чувалите с отпадък приличат на зелки и се разпространяват с коментари, че Спешна помощ превозва зеленчуци. При внимателно вглеждане обаче се виждат чувалите със знака за биологичен отпадък.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?