Спец система следи да не останат жадни посетителите на Октоберфест

Спец система следи да не останат жадни посетителите на Октоберфест

Система за управление на непрекъснатия поток на пиво към халбите на посетителите на най-големия и най-популярния в света бирен фестивал Октоберфест в Мюнхен се грижи любителите на кехлибарената течност да не останат жадни.

 

Около шест милиона литра бира се консумират всяка година на провеждащия се от 22 септември до 7 октомври Октоберфест. Тази година, за да гарантира непрекъснатия поток на пенливата течност, една от големите шатри на феста – Хакер, е инсталирала централизирана система на германската компания "Сименс" (Siemens) за управление на доставката на бира.

 

Оборудването, чието инсталиране започва дълго преди откриването на забавата в Мюнхен, е едно от най-модерните технологични решения, използвано от немската пивоварна "Шпатен Францисканер Льовенбрау" (Spaten Franziskaner-Löwenbräu Group), която доставя бира за пет от най-големите шатли на феста и е част от най-голямата пивоварна група в света "Анхойзер Буш ИнБев" (Anheuser Busch InBev).

 

С технологиите на "Сименс" пивоварната цели намаляване консумацията на енергия и вода с десет на сто, което позеленява бизнеса и намалява разходите на компанията.

 

Иновативните технологии може да намалят консумацията на енергия при варенето на бирата с до 30% за всеки 100 литра. Икономисва се значително и прясната вода, нужна за измиването на бутилките, обясняват от фирмата.

Споделяне

Още от Свят