Спецакция разби лаборатория за дрога в София

Склад, в който имало прахообразни субстанции за направата на амфетамини, разбиха в сряда полицаи при спецакция в столичния квартал "Орландовци", предаде БТА. Това е станало след наблюдение на къщата и последваща полицейска операция, започнала в 9 часа сутринта. Откритите субстанции са общо около 120 кг и според цени на арабския пазар достигат 300 милиона долара. Според информация на агенция Фокус обаче става въпрос за 100 кг.

Задържан е Лъчезар Ангелов, който живее в къщата, в чието мазе са намерени наркосубстанциите. Когато полицаите нахлули в къщата, Ангелов обяснил, че произвежда лепило. Издирват се още двама негови съучастници.

Спецполицаите следили работата на криминално проявения и вече осъждан Лъчезар Ангелов около месец. За него знаят, че живеел в къщата на ул. "Мара Бунева" с жена на съпружески начала. Установено било, че избата, в която е намерен амфетаминът, била пригодена за лаборатория. Разследващи смятат, че таблетирането на амфетамините се е извършвало на друго място.

Това е поредният успех в борбата срещу нелегалното производство и разпространение на наркотици, заяви пред Агенция Фокус главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?