Спецакция в офиси на Маргините из цялата страна

Спецакция в офиси на Маргините из цялата страна

Антимафиоти нахлуха в над 20 офиса из цялата страна на братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, включително и в бизнес сградата на бул. "Джеймс Баучер" 87 в София. Изземат се документи.

По неофициална информация на Mediapool акцията е част от второто досъдебно производство срещу братята, които се разследват за пране на пари, трафик на хора и контрабанда в особено големи размери. От прокуратурата вече са установили, че голям брой имоти в чужбина официално се водят на съпругите им и близки до тях лица. Предполага се, че средствата, с които са закупени, са придобити от престъпна дейност. Освен това правоохранителните органи вече са изпратили поръчки за запор на техни сметки в чужбина, а получената обратна информация е довела до  операцията на ГДБОП.

В сградата на "Джеймс Баучер" 87 офиси държи и Румен Николов-Пашата. В асансьор на сградата през 2004 г. бе взривен Стоил Славов. Там се помещават много компании, сред които и застрахователната „Бул инс”.

В края на миналата година Софийският градски съд (СГС) наложи възбрана на имоти и запор на всички банкови сметки на Красимир Маринов и съпругата му на територията на България. Магистратите отчетоха, че реалните доходи на семейството са били около 101 хиляди лева, а за седемнадесет годишен период са направени разходи от 2.8 милиона лева. Така държавата „сложи ръка” върху 10 офиса, един магазин, един гараж, двуетажна къща с мястото и имот от половин декар извън регулация.

Разследването за пране на пари стартира в момент, когато стана ясно, че обвинението срещу братята за подготовката на три убийства трудно ще издържи в съда.

Главоболията на Маргините с праоохранителните органи започнаха след влизането на Румен Петков във вътрешното министерство. Известно е, че Красимир и Николай Маринови не са в добри отношения с бившите си партньори в СИК и най-вече с Младен Михалев – Маджо.

Споделяне

Още от България