Специален екип превозва тежко болен българин от Солун до София

Български гражданин в тежко здравословно състояниеще бъде превозен от Солун в София от специализиран медицински екип, съобщиха в неделя от здравното министерство. Очаква се пациентът да е в София около 22 часа тази вечер.

Гръцките власти са сигнализирали по горещия телефон в Изпълнителната агенция по трансплантации за 19-годишен младеж с чернодробна криза в резултат на остра форма на хепатит Б. Пострадалият работел на остров Корфу, откъдето е бил изпратен в Националния център по трансплантации в Солун. Там е изяснено, че пациентът спешно се нуждае от трансплантация на черен дроб.

По указание на министъра на здравеопазването Анна Мария Борисова е създадена организация за транспортирането на българския гражданин от Солун до София. Координацията по транспортирането на българския гражданин е поета от Агенцията по трансплантации.

Уведомен е българският консул в Солун Лъчезар Иванов, който е в постоянна връзка с гръцките власти и оказва необходимото съдействие за осигуряване на медицинската документация, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?