Специални цветни композиции в София за председателството

Четирите тематични цветни фигури, посветени на българското председателство на Съвета на ЕС, са оформени от над 100 000 цветни луковици, над 5000 вечнозелени храсти и 30 японски вишни, съобщиха от Столичната община. Цветните фигури, които се очаква да разцъфнат през ранната пролет, са разположени на ключови места в София - летището, край НДК, на детелината на бул. "България" и Околовръстното шосе и при парк Дружба.

Още от летището цветното лого на българското председателство ще посреща гостите. Композицията от цветя е на половин декар. Фигурата е "изрисувана" с помощта на 2800 новозасадени корена вечнозелени и листопадни храсти - туя, смрика, кисел трън, лавровишна, спирея, хибискус, и над 7000 броя цветя - виола, сантолина.

В близост до детелината на булевард "България" и Околовръстния път вече са засадени 30-те японски вишни, а в тревните площи - 86 000 луковици на лалета, подредени в разноцветни фигури.

Край НДК, в тревната площ на ъгъла на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Фритьоф Нансен" са проектирани и засадени изцяло нови цветни фигури. За аранжировката им са подбрани 450 бр. вечнозелени храсти и над 12 000 цветя – теменужки и лалета.

Завършен и първия такт от "Одата на радостта", който се намира в градинката срещу парк Дружба. За него са използвани 2500 бр. вечнозелени храсти и 550 бр. листопадни храсти. Със съдействието на посолството на Нидерландия в България, от южната страна на НДК, ще грее и цветна мозайка от разноцветни лалета и мускари

Споделяне

Още от България