Специалният прокурор разследва финансови сделки на зетя на Тръмп

Джаред Къшнър и Доналд Тръмп
Специалният прокурор Робърт Мълър разследва финансови и бизнес сделки на зетя на американския президент Доналд Тръмп и негов съветник Джаред Къшнър в разследването за намеса на Русия в изборния процес през 2016 г., пише в. "Вашингтон пост", като се позовава на висши представители. 
 
Според вестника агенти на ФБР и федерални прокурори проучват финансови сделки и на други сътрудници на Тръмп, включително бившия му съветник по националната сигурност Майкъл Флин, бившия шеф на президентската кампания на Тръмп Пол Манафорт и Картър Пейдж, консултант по външнополитическите въпроси в кампанията.
 
Адвокатът на Къшнър Джейми Горелик обясни в имейл, че е обичайна практика за специалния прокурор да проучва финансова документация в търсене на всичко, свързано с Русия. Преди известно време Къшнър изрази готовност да запознае Конгреса с онова, което знае по свързани с Русия въпроси и ще направи същото, ако бъде потърсен във връзка с всяко друго разследване, обясни адвокатът.
 
Зетят на Тръмп се съгласи да обсъди руските си контакти със сенатската комисия по разузнаване, която извършва едно от няколко разследвания за евентуална руска намеса в американските президентски избори. Къшнър рядко говори публично за ролята си в Белия дом, но се превърна във важна фигура в правителството с все повече политически отговорности, включващи Канада и Мексико, Китай и мира в Близкия изток, припомня "Вашингтон пост".
 
Говорителят на Мълър Питър Кар отказал коментар по статията във вестника, но отбелязал, че офисът на специалния прокурор е въвел строг контрол, за да не допусне неразрешено изнасяне на информация във връзка с разследването и ще се отнесе строго с всеки, който си позволи да пренебрегне изискванията.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?