Спецпрокуратурата и КПКОНПИ взеха на мушка и кмета на Костенец

Радостин Радев, Снимка: Община Констенец

Кметът на Костенец Радостин Радев бе арестуван при акция на спецпрокуратурата и на антикорупционната комисия КПКОНПИ. В понеделник прокурори, полицаи и служители на комисията нахлуха в общината и започнаха претърсвания. По неофициална информация Радев е бил задържан в дома си и след това заведен в кметството.

Той е задържан по подозрение, че е предложил подкуп на общински съветник, съобщиха от прокуратурата. Заедно с Радев е арестуван и бизнесмен, чието име прокуратурата засега не споменава. Те са задържани за 24 часа.

Разследването срещу кмета на Костенец е започнало в началото на месеца. Тогава местен общински съветник подал сигнал, че кметът му предлага подкуп в замяна на гласа на заседание на съвета.

Затова прокуратурата води разследване за т.нар. "активен подкуп".

Проиводството срещу Радев не е само в Костенец, става ясно от съобщението. То се води и в София, и в села в Стара Загора.

Радев е поредният кмет, срещу когото започва разследване за корупция. Преди две седмици бе арестуван кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев. Той получи обвинения, че е поискал подкуп, за да бъде одобрен строителен проект. Кметът на Божурище Георги Димов пък бе задържан по подозрение, че е продавал общински земи на ниски цени на свързани с него фирми.

Споделяне

Още по темата

Още от България