Спецпрокурори отрекоха за натиск при изборите за членове на ВСС

Камен Ситнилски, сн. БГНЕС

Прокурори от Специализираната и Апелативната специализирана прокуратура изпратиха писмо до Висшия съдебен съвет, с което отричат да им е оказван натиск при изборите за кадровия органа Темида.

 

"Върху нас не е упражняван какъвто и да е натиск или действия, насочени към манипулиране на волята ни и правото ни на свободен избор при гласуване на направените предложения", се казва в становището, подписано от прокурорите. Общото събрание на двете спецпрокуратури се провежда с участието и на колегите им от Софийската апелативна прокуратура.

 

Преди ден нароченият за гонене от Висшия съдебен съвет бивш заместник-главен прокурор Камен Ситнилски призова редовите прокурори да разсеят съмненията около избора си на представители във ВСС.

Името му беше намесено в поредния СРС-скандал, който разтресе съдебната система. Този път изтекоха записи на разговори, които създадоха сериозни съмнения за лобизъм при избора на прокурорската квота във ВСС.

 

"Не се обръщам към вас, за да ме защитите. Аз мога и ще го направя сам. Имам нужната воля и възможности. Повечето от вас ме познават добре от 40-годишната ми работa. Защитете себе си!", призовава колегите си Ситнилски в отворено писмо, разпространено чрез медиите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?