Спецсъдът не даде ход на делото срещу бившата кметица на "Младост"

Спецсъдът не даде ход на делото срещу бившата кметица на "Младост"

Специализираният наказателен съд отказа да даде ход на делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева заради неполучен навреме обвинителен акт.

Съдът отчете, че всички страни са редовно призовани с изключение на подсъдимите и не е спазен седемдневният срок за връчване на документите преди началото на процеса. Десислава Иванчева си е получила обвинителния акт на 31 август, съобщава БНТ. Седемдневният срок изтича в края на работен ден в петък.

Следващото заседание ще бъде на 13 септември. Междувременно адвокатът на Иванчева Марин Марковски поиска промяна на мярката ѝ за неотклонение задържане под стража.

"Докато моята клиентка невинна е в затвора, аз не съм доволен от развоя. Психиатрите казват, че тя е в ужасно състояние, което може да доведе до психологическа смърт", каза Марковски, цитиран от БНР.

По делото прокуратурата твърди, че Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат документите по негов проект. Бизнесменът е бил изнудван с посредничеството на Петко Дюлгеров, смята държавното обвинение.

Иванчева и Петрова бяха арестувани показно в центъра на София. Прокуратурата твърди, че това е станало в момент, в който те са получавали белязани 70 хил. евро. Пред съда обвинението е представило записаните разговори между тримата подсъдими с изнудвания от тях бизнесмен. Според огласеното от Иванчева и Петрова в СРС-тата имало инициали, съвпадащи с имена на действащи политици.

Споделяне

Още по темата

Още от България