Спецсъдът отстрани окончателно кмета на Созопол Панайот Рейзи

Спецсъдът отстрани окончателно кмета на Созопол Панайот Рейзи

Апелативният специализиран наказателен съд отстрани кмета на Созопол Панайот Рейзи от поста. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Заедно с него отстранена е и главната счетоводителка на общината Златка Мусева.

Двамата са обвинени за присвояването на около 2 милиона лева, отпуснати от общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г. Според обвинението всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев.

Титулярите на дружествата, които би трябвало да са извършили ремонтите, твърдят, че никога не са ги правили. Ремонтите са били възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души. Те е трябвало да бъдат направени между август 2014 г. и март 2017 г., стана ясно в съда.

Съдебният състав смята, че Панайот Рейзи може да повлияе на свидетелите, които са негови подчинени в общината и по тази причина го отстрани от длъжност.

Той отказа коментар след решението на съда.

"Нали чухте, че нямам право да говоря, за да не попреча на следствието", каза Рейзи пред журналистите.

Преди дни той подаде оставка от ръководството на ГЕРБ в Созопол и напусна партията.

Първоначално ГЕРБ съобщи, че Рейзи е подал оставка и като кмет, но той отрече с аргумента, че не е извършил престъплението, в което го обвиняват.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България