Спецсъдът отстрани от длъжност девет автоинспектори, задържани за корупция

Спецсъдът отстрани от длъжност девет автоинспектори, задържани за корупция

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност девет служители на областния отдел "Автомобилна администрация" в Благоевград, обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи. Това съобщи прокуратурата, по чието искане съдът се е произнесъл в понеделник вечерта.

Десетият обвинен като участник в групата, не се явил в съдебната зала по здравословни причини. За него Специализираната прокуратура ще изготви отделно искане за отстраняването му от длъжност.

Съдът уважи искането на прокуратурата срещу деветимата да бъдат отстранени, заради наличието на обосновано предположение, че са извършили умишленото престъпление във връзка с работата им, за което са обвинени.

Освен това, има и достатъчно основание да се счита, че служебното положение на обвиняемите ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, се казва в съобщението на прокуратурата.

При акция на прокуратурата на 24 април бяха задържани десет служители от областния отдел на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в Благоевград. Според обвинението те са получавали подкупи от 300 до 600 евро от транспортни фирми, за да не им съставят наказателни постановления за извършени нарушения.

Прокуратурата писка отстраняване от длъжност на Ангел Янчев, Бойко Ханджийски, Георги Глинджурски, Димитър Занков, Димитър Туджаров, Евтим Гоцев, Красимир Иванов, Никола Панов и Росен Марков, съобщи регионалното издание "Струма". На шестима от тях спецсъдът постанови постоянни мерки задържане под стража на 8 май.

Споделяне

Още от България