Спецсъдът пуска от ареста кмета на Несебър срещу гаранция от 40 000 лева

Спецсъдът пуска от ареста кмета на Несебър срещу гаранция от 40 000 лева

Специализираният наказателен съд пуска от ареста кмета на Несебър Николай Димитров срещу парична гаранция от 40 000 лв., съобщиха от съда.

Определението не е окончателно и може да бъде протестирано пред по-горната инстанция. Заседанието пред Апелативния спецсъд е насрочено за 19 декември. От прокуратурата съобщиха за БГНЕС, че ще протестират. Димитров ще остане в ареста докато не се произнесе апелативната инстанция.

Освен на кмета, съдът е изменил на заседание в сряда и мярката на общинския съветник Петър Тодоров в "парична гаранция" от 20 000 лв.

Димитров, който е кмет на Несебър от 2007 г., бе арестуван няколко дни преди местните избори. Преди това ЦИК даде разрешение за акцията на прокуратурата. Въпреки задържането му Димитров спечели вота с убедителна преднина - за него гласуваха общо 60% от хората.

През ноември, за да положи клетва като кмет, той беше откаран под конвой и с белезници от София в Несебър, където участва на първото заседание на новия общински съвет в града. За полагането на клетва като кмет белезниците му бяха свалени

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?