Спира ефективната стачка в „Пирогов”, засега

Спира ефективната стачка в „Пирогов”, засега

Медиците от „Пирогов” гласуваха в понеделник вот на доверие на новия Борд на директорите с председател д-р Матей Матеев и прекратиха ефективната стачка. Подкрепата обаче е за два месеца, в които новото ръководство трябва да реализира поетите ангажименти за увеличаване на работните заплати с 15 на сто от следващия месец и приемане на наредба за скъпоструващото лечение. Решението на стачкуващите бе взето на събрание пред лечебното заведение.

Ако ангажиментите не бъдат изпълнени, стачката ще бъде възобновена на 21 септември за един месец - до 21 октомври 2007 г. След този срок протестите стават безсрочни до удовлетворяване на исканията.

Според д-р Матеев петнадесет процентното увеличение е само началото. След анализ на финансите на болницата заплатите ще бъдат повишени допълнително, убеден е Матеев, който обеща да направи всичко възможно за промяната статута на „Пирогов”.

И. д. изпълнителен директор на д-р Владислав Христов заяви, че основните задачи за повишаване на доходите, материалната база и статута на болницата са основна цел на борда, доминиран от представители на „Пирогов”.

По-късно през деня новият борд на лечебното заведение бе регистриран в съда.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?