Спира търсенето на тела под рухналата сграда в Банградеш

Спира търсенето на тела под рухналата сграда в Банградеш

Армията на Бангладеш прекратява търсенето на тела в останките от сградата с шивашки ателиета в предградие на столицата Дака, която рухна на 24 април и погреба 1127 души, съобщиха световните агенции в понеделник. Причината е, че е спасителите са достигнали основите на зданието и вече вероятността да бъдат намерени живи хора е нищожна, обясни говорителят на армията Тазул Ислям.

 

Последният жив човек бе спасен в петък – 10 май, когато бе извадена жена под руините, довели до най-голямото индустриално бедствие в страната. От неделя вечерта не е открито нито едно тяло. Бригаден генерал Мохамад Сидикул Алам Шикдер определи като минимална и вероятността за откриване на други загинали.

 

Армията ще предаде обекта на цивилните власти. Специална молитва ще бъде организирана във вторник в памет на загиналите, съобщи още Шикдер.

 

При инцидента с осеметажния център “Рана Плаза“ бяха спасени около 2500 души, много от които бяха ранени. Заради срутването бяха арестувани девет души, сред които собствениците на сградата, които са обвинени в използване на некачествени материали при строежа и неспазване на строителни изисквания.

 

Инцидентът обаче отвори пътя за създаване на синдикални организации в шивашката индустрия на Бангладеш без одобрението на собствениците на фабриките, чиято продукция формира 80 на сто от износа на страната.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?