Спират тежките камиони през прохода "Петрохан"

Спират тежките камиони през прохода "Петрохан"

От понеделник, 2 ноември се спира движението на камионите над 10 тона през прохода "Петрохан" - път II-81 Монтана – Костинброд. Досега участъкът се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 тона, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на пътя Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

От понеделник тежкотоварните превозни средства ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра – Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

"Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят максимално мобилизирано, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро", твърдят от Агенция "Пътна инфраструктура".

До тогава допълнителен обходен маршрут за превозни средства до 4.5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни обходни маршрути.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, припомнят от агенцията.

Споделяне

Още от България