Спирки във Варна разказват истории на пътниците

Една от спирките за разкази

В продължение на месец шест спирки на градския транспорт във Варна разказваха кратки истории, написани от варненци и  гости на морската столица, за пътниците, докато чакат своята линия.

Проектът "Спирка за разкази“ на сдружение "Кашалот“, който бе реализиран с помощта на общинския фонд "Култура", очаква да получи финансова подкрепа и да бъде продължени.

В неговите рамки 16 разказа бяха част от спирките "Козирката“, "Общината“ (в двете посоки), "Площад Съединение“, "Чаталджа“ и "Полиграфията“.

Публикувани бяха интерпретациите на всички творчески настроени жители и гости на Варна на тема "Още 5 минути“ до 250 думи. 16-те разказа са избрани измежду получени над 60 творби.

Всички разкази могат да бъдат видени и на специално създадена интернет страница на проекта, която е била посетена от над 2 хиляди потребители досега, а  над 20 000души от социалните мрежи са имали възможност да се запознаят с разказите и възторжени отзиви от гражданите и гостите на града.

"Спирка за разкази“ доказа, че е успешен формат за популяризиране на литературата по нестандартен начин и има потенциал да стане постоянна част от градската среда във Варна, смятат от сдружения "Кашалот".

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?