Списание за проститутки издавано в българско дипломатическо представителство в Москва

Списание за проститутки издавано в българско дипломатическо представителство в Москва

Димитър Иванов говори срещу мен, защото му спрях рекламните договори с “Булгартабак”, а не се знае това, че негова фирма е ползвала площ в българското търговско представителство в Москва и е издавала там луксозно списание за скъпо платени проститутки. Това каза в неделя пред Нова телевизия министърът на икономиката и енергетиката в оставка Румен Овчаров. Така той аргументира допълнително предишни свои изявления, че атаката срещу него е от икономически кръгове в БСП, които източват държавата и са свързани с бившето Шесто управление на Държавна сигурност.

Овчаров е в открита война със собственика на в. “Земя” Димитър Иванов (Митьо Гестапото), който е бил шеф на бившата политическа полиция.

Според Овчаров в ДС може да е имало и достойни хора, но “там има и откровени мръсници”.

“Димитър Иванов беше дълго време на хранилка в “Булгартабак”. Оказа се, че в. “Земя” няма да получава повече реклама от “Булгартабак”, защото няма право да получава такава реклама. Негова фирма и неговият представител беше наемател в техническия център в Москва. Една сграда с дипломатически статут и там, представете си, знаете ли какво правеше той? Той издаваше списание за скъпо платени проститутки. В сграда с дипломатически статут. Списанието се казва “Дъ сук”. Естествено, че то не може да бъде издавано повече там. И този договор беше прекратен”, обясни министърът в оставка.

Овчаров съобщи още, че ще съди за клевета Илия Божинов, член на лявото крило в БСП. Божинов се появи 62 пъти пред медиите, за да говори срещу мен, допълни Овчаров.

“Аз съм министър на едно огромно министерство, което управлява активи за десетки милиарди, което в момента сключва или подготвя договори за други десетки милиарди. В последната една година съм толкова проверяван. И от МВР, и от прокуратура, и от приятелите на Бойко Борисов, бившите ченгета от службите”, каза Овчаров. Той подчерта, че при тези проверки не е изкарано нищо срещу него.

Отбеляза, че и самият той е искал проверки по различни случаи и запита какво стана с делото за “Консолид комерс”, което тече от 10 месеца и при което става дума за шест милиона, изчезнали от касата на едно дружество.

“Ясни са кои са ги вземали, ясни са кои са подписвали договорите. Да сте чули нещо?”, запита Овчаров. Той допълни, че още в началото на 2005 г. е сигнализирано за злоупотреби в “Булгаргеомин”, но до момента единственото направено нещо е разпит на зам.-министъра, който е подал сигнала.

“В края на ноември 2006 г. сигнализирах и прокуратурата, и МВР с един много сериозен анализ за контрабандата с цигари. Там имаше номера на коли, които транспортират контрабандните цигари, адреси на пунктовете, където се продават, имената на собствениците. Нещо да сте чули по този въпрос?”, запита Овчаров.

Той продължи с въпроса защо обществото се занимава с един “измислен скандал”, както той определи този между него и шефа на следствието. Двамата взаимно се обвиниха в корупция, изнудване и заплахи, но прокуратурата не намери данни да им повдигне обвинения. Съобщи обаче, че ще ги разследва по друго свързано дело.

 

Споделяне

Още от България